dissabte, 28 de març del 2009

Manifest d'Abusos Urbanístics NO! i dels col·lectius que han subscrit el comunicat sobre l’informe Auken

Posen de manifest públicament la seva satisfacció pel resultat de la votació de l’informe Auken sobre l’urbanisme espanyol i especialment el valencià, al parlament europeu amb 348 vots a favor, 110 vots en contra i 114 abstencions.Satisfacció per la qual cosa de reconeixement a les seves pròpies tesis i reivindicacions suposa, des d’una entitat del prestigi i transcendència com és el Parlament europeu.

Representem a un grup de ciutadans, molt nombrós per cert, i com tals volem deixar ben clar des de la serenitat que ens atorga la citada votació, que

·Som un col·lectiu que agrupa més de 30.000 associats i seguidors, tots ells ciutadans del País Valencià, tant espanyols d’origen com d’altres països d’Europa, i com a ciutadans d’un país membre de la Unió Europea tots som europeus.
·Tots tenim en comú l’haver patit o estar patint algun tipus d’abús o atropellament urbanístic, per l’aplicació perversa i interessada d’alguna de les lleis urbanístiques valencianes.
·Els nostres associats i altres ciutadans que no figuren en les nostres files, han finançat tots els projectes urbanístics que s’han desenvolupat al País Valencià en els últims deu anys, amb el seu diners, amb les seves propietats.
·Cap d’aquests ciutadans ha estat consultat, ni tingut en compte quan es tractava d’aprovar els projectes corresponents que els afectaven, ja que amb la concertació entre l’Ajuntament de torn i l’Agent Urbanitzador proponent es considerava que havia quòrum suficient.
·Hem tractat des del nostre col·lectiu de col·laborar amb la Conselleria del ram en diverses ocasions, amb tres Consellers diferents, oferint la nostra ajuda i comentaris constructius des de la perspectiva de la ciutadania, sense obtenir més que unes copets a l’esquena com si d’una visita indesitjable es tractés.
·S’ha abusat per part dels Ajuntaments amb l’aplaudiment dels Agents Urbanitzadors de l’abstracció “
interès públic o general”, per aprovar PAI,s quan l’únic interès es trobava còmodament allotjat en el compte de resultats d’aquests Agents Urbanitzadors i en les butxaques agraïts d’alguns Alcaldes i regidors col·laboradors.
·A la calor d’uns beneficis increïbles, s’ha produït una estampida, com la famosa febre de l’or del segle XIX, d’especuladors amb la intenció de treure la seva part del pastís, amb la conseqüència d’originar una espiral especulativa paral·lela a una altra espiral inflacionista, que han disparat els preus del sòl edificable, generalment en mans dels anomenats Agents Urbanitzadors, i al seu torn els dels habitatges que en l’es van construir.
·Durant aquests anys s’ha pretès desacreditar-nos des de les files del Govern valencià, mentint descaradament al dir que “som un grup d’estrangers que intenta mantenir els seus privilegis”, perquè som molts més espanyols d’origen que estrangers i perquè pocs privilegis tenim quan perdem les nostres úniques habitatges, o petites explotacions agrícoles, aconseguides amb treball al llarg d’anys i més anys, sense l’ajuda d’unes lleis permissives , si algú gaudeix de privilegis , és l’Agent Urbanitzador, i això queda demostrat amb una simple lectura a les lleis urbanístiques valencianes.
·Malgrat els triomfalismes passats de moda del Govern valencià, la construcció desenvolupada sobre un urbanisme rampant i insostenible no ha estat el motor de res, per això una vegada punxada la estupida bombolla urbanística o immobiliària o com vulgui que es llame, sol ha quedat desolació, atur laboral, endeutament de les famílies , endeutament mastodontico de la Generalitat , desesperança i centenars de milers d’habitatges innecessàries sense vendre On estan els benèfics efectes d’aquest esbombat motor de l’economia valenciana? S’han evaporat molt ràpidament, si alguna vegada van existir.
·No ens alegra, ni deseamos que el Parlament europeu retingui fons estructurals a Espanya per incompliment de Directives europees causant danys irreparables, volem i deseamos que no es compleixi aquesta advertència, modificant les lleis urbanístiques de manera i manera que evitin d’ara endavant la comissió d’abusos urbanístics, i l’epidèmia de corrupció que sota la seva cobertura s’ha produït.

No és moment d’onejar banderes i tocar a sometent contra l’invasor, no al segle XXI, és hora de respectar la justícia, l’equitat, la propietat, els drets dels ciutadans i les regles de l’autentica democràcia, i si no estan prou reconeguts en la legislació vigent, doncs a la feina, que per demà és tarda, abans de legislar la forma d’arrabassar la propietat dels ciutadans amb lleis “ad hoc”

Per tot això tornem a proposar , a oferir la nostra col·laboració en aquest gran consens necessari per a la modificació de les lleis urbanístiques vigents o la redacció d’unes noves , consens no sol polític, també professional, empresarial i social-ciutadà, que ha d’anar precedit d’una moratòria urbanística ( que no de la construcció), paraula que sembla maleïda per als nostres polítics, quan de fet ja l’estem vivint forçats per les circumstàncies, sol s’hauria de donar-li reconeixement oficial.

Finalment advertimos a qui gaudi de bon entesa, que aquesta aprovació de l’informe Auken no va a empitjorar les coses en la construcció valenciana, per això no han necessitat ajuda els urbanitzadors i promotors que fent gala d’una gana ferotge de sòl edificable no s’han marcat limits ni fre. Així que cada pal sostingui la seva vela.

A València a 26 de Març de 2.009.

Enric Climent Laguarda,
Abusos Urbanístics NO!