dissabte, 28 de juny de 2008

L'Associació crítica amb el PGOU

L'Associació de veïns Camí Vell de Peníscola ha lamentat que l'executiu local hagi triat treure a exposició pública el PGOU tot just en època estival, tal com va succeir en la primera exposició pública, iniciada el 2 de juliol de 2005. El pla va ser publicat el passat 21 de juny i romandrà en exposició fins al 21 de juliol, un mes que segons ressalten els veïns és "el mínim legal"."Ens trobem que ara només disposarem d'un mes per fer totes les al·legacions i resulta que durant tot aquest temps no s'ha tret aquest document. No entenem la nul·la publicitat que l'ajuntament ha donat a aquest transcendent assumpte", va explicar el president de l'entitat, Ezequiel Llorach, qui va afirmar que "no entenem perquè s'està amagant tant un document que des de l'ajuntament s'assegura que és tan positiu i beneficiós i on segons diuen hi ha hagut tant consens". Per la seva banda, el vocal, Santiago Castillo, va denunciar que s'han "menyspreat" tots els compromisos i peticions veïnals, i va acusar l'alcalde, Andrés Martínez, de "faltar a la paraula en el cas dels coeficients entre usos hotelers que va prometre equiparar". "Em pregunto si el treball de l'alcalde és per beneficiar al poble de Peníscola o per perjudicar-lo en els seus interessos", va apuntar. Ara, els veïns exigeixen a l'executiu que no vulgui recuperar el temps perdut després de tres anys de debat, perjudicant els interessos dels petits propietaris.
Estudi del PGOU.
L'equip jurídic de l'associació està estudiant actualment el PGOU i pròximament donarà a conèixer els resultats d'aquest estudi. No obstant això, sí que han detectat que "hi ha diversos aspectes que estaven en el document de fa tres anys i continuen estant presents en l'actualitat pel que no és cert que tots els compromisos que es van adquirir estiguin reflectits en el PGOU". Entre aquests aspectes es troben els coeficients d'homogeneïtzació, ja que les zones hoteleres, segons asseguren els propietaris, "es beneficien d'un 71% més d'aprofitament que les zones d'apartaments turístics". Així, davant l'inici del període d'exposició pública l'associació ha preparat una sèrie de reunions informatives tots els divendres a les 21h en la sala d'actes del Centre d'Estudis.
El diari Mediterraneo publica:
L’associació de veïns Camí Vell s’ha mostrat crítica amb el període d’exposició pública per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Peníscola. Un dels seus representants, Santiago Castillo, explicava que el moment triat per presentar al·legacions –fins al 21 de juliol– “és molt dolent, ja que es tracta d ‘un dels moments de més activitat turística; no sabem com van a poder fer la consulta, informar-se, consultar amb un assessor legal i presentar al·legacions, quan hi ha altres èpoques de l’any en les quals tot això seria més fàcil“.
Des de l’associació, que ara presideix Ezequiel Llorach, es considera que el document ara exposat “no ha complert el compromís d’equiparar els usos turístics i hotelers“, tal com es demanava des de Camí Vell. També han anunciat que haurà al·legacions referides a l’espai de la marjal o els coeficients d’edificació, que consideren que “beneficia de manera descarada al sector hoteler“. Tampoc es mostren d’acord amb el repartiment de càrregues de les futures zones verdes entre tots els sectors a desenvolupar. Castillo opina que el procés de diàleg portat a terme durant un any entre els sectors implicats “no ha servit per a res“, segons els interessos veïnals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aprobados dos campos de golf en Castellón sin agua
La CHJ vota en contra ante la falta de garantías

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Aprobados/campos/golf/Castellon/agua/elpepiespval/20080724elpval_1/TesMedio Ambiente aprueba tres planes urbanísticos sin agua
El desarrollo incluye tres campos de golf y más de 14.000 viviendas

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Medio/Ambiente/aprueba/planes/urbanisticos/agua/elpepiespval/20080531elpval_11/Tes